Blyantstreker fra Mari

tanker rundt global helse, friluftsliv, hverdag og annet

Bekymringer for Sør-Sudan

Legg igjen en kommentar

Jeg har fulgt sånn halvveis med på opprettelsen av staten Sør-Sudan og utviklingen i etterkant. Etter at det oppsto konflikter mellom president Salva Kiir og tidligere visepresident Riek Machar, har en allerede svært sårbar befolkning opplevd mer konflikt og vold enn det en nyoppstartet stat uten særlig helsetjenester har godt av.

Videre har jeg vært interessert i hvordan media har fremstilt og dekket konflikten her i Norge. Sammenliknet med for eksempel volden i den sentral afrikanske republikk som har ledet til at veldig mange har blitt internt fordrevne (les mer her og her), er dekningen av Sør-Sudan konflikten god. Sammenliknet med fyllekjøringen til Petter Northug er det peanuts, men det handler vel litt om hva som gir klikk.

At FNs spesialrepresentant til Sør-Sudan er Hilde Frafjord Johnsen og at Norge har vært veldig aktive i prosessen etter røsrivelsen av Sør-Sudan sørger nok også for at interessen er større her hjemme.

Det som nå bekymrer meg er følgende to artikler, fra Aftenposten 9.mai og fra VG 10.mai. Det er ganske flott at de på første dag av første møte etter at konflikten tiltok har blitt enige om våpenhvile, men min bekymring er at videre forhandlinger kan dra ut og at avtalen på ny brytes. Selvfølgelig er en enighet om våpenhvile innen 24 timer (altså ila av i dag) og det å tillate humanitær hjelp flott på papiret, men det må også gjennomføres.
Jeg venter spent på fotsettelsen, og håper på den beste løsningen for Sør-Sudans befolkning; varig fred.

Er det noen som kan litt mer om situasjonen som har innspill? Andre artikler jeg bør lese? Hvilke nyhetssaker følger du med på?

Videre lesing:
http://www.bbc.com/news/world-africa-27352902#TWEET1124263
http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-26850269

Reklamer

Forfatter: maribaa

Jeg er en bokslukende lege med interesse for politikk, bistand, global helse, folkehelse og friluftsliv. Har stor wanderlust og moderat skrivekløe.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s